Weer energie na een ernstige burn-out

Na een ernstige burn-out en de wetenschap dat ik met meerdere trauma’s in mij door het leven ging, kwam ik via internet in contact met dr. Gabor Mate en dr. Peter Levine, ik leerde veel over trauma. Ik ging me verdiepen in de polyvagaal therapie en probeerde via filmpjes een en ander uit, maar voelde al snel dat ik professionele begeleiding daarin nodig had, toen kwam TRE op mijn pad en voelde intuïtief dat dit het voor mij was.
Ik doe nu ongeveer 8 maanden TRE.

TRE heeft mij uit mijn rationele denken gehaald, de controle die ik had ontwikkeld kon ik langzaam los laten waardoor er ruimte ontstond om weer ‘echt’ contact te maken met mijn lichaam. Trauma’s en chronische stress werden door de TRE sessie’s aangeraakt en opgelost. Een vernieuwende energie en een weldadige ontspanning kwam daarvoor in de plaats. Ook verdwenen chronische pijnen als sneeuw voor de zon.

TRE heeft mij ook meer verdieping gegeven, opvallend was dat ik veel rustiger ging bewegen en lopen, mij veel bewuster werd van mijn omgeving en het mooiste vind ik, is dat waar ik eerst heel lang dacht dat ik mijn lichaam beheerste, daarin een radicale shift kwam, ik heb een ongelooflijk ontzag gekregen voor de intelligentie in mijn lichaam. Ik luister daar nu naar, want het lichaam geeft feilloos aan wat het nodig heeft op alle vlakken. In een wereld met enorm veel prikkels, geeft mijn lichaam een seintje wanneer de spanning teveel begint op te lopen.
En het fijne van TRE is dat je het ten alle tijden zelf kan toepassen.

Mijn omgeving zag al snel verandering plaatsvinden bij mij, een vernieuwende energie, de zin in creativiteit kwam terug en het weer kunnen genieten van de kleine dingen in het leven, maar ook van geen prikkels meer kunnen verdragen, naar een opbouw van weer een boek te kunnen lezen, een wandeling en vanuit ontspanning weer een gesprek te kunnen voeren.

Ik kwam een quote tegen, “Het lichaam is een levende bijbel, wanneer je erin leert lezen en ernaar leert luisteren, begrijp je hoe het leven is bedoeld”
En dat verwoord precies wat TRE mij heeft gebracht!

Corien