Starten met TRE®

Als je wilt beginnen met TRE, kun je dat het beste doen door je aan te melden voor een TRE-introductieworkshop of individuele sessie bij een gecertificeerde TRE-provider.

Beginnen zonder begeleiding, met een boek of een online cursus, is niet optimaal en bij fysieke of psychische problemen zelfs uitdrukkelijk af te raden.

Een TRE-provider ziet of je het goed begrijpt en geeft waar nodig extra uitleg of aanwijzingen om het effectiever of makkelijker te maken. Daarnaast observeert de TRE-provider de reactie van je lichaam en helpt je te herkennen wanneer het nodig is de intensiteit te reguleren.

 

Kijk hier hoe jij het beste kunt starten:

met een introductieworkshop of een individuele afspraak: 

Ben je in principe gezond en heb je niet meer dan lichte stressklachten, dan kun je je aanmelden voor een TRE introductieworkshop. Of je kunt een individuele afspraak maken met een TRE provider, als dat je prettiger of handiger vindt.

bij voorkeur met individuele afspraak:

Bij meer dan lichte stressklachten en ook bij fysieke of psychische problemen, kun je beter voor een individuele afspraak met een TRE provider kiezen. Dan kan er beter afgestemd worden op jouw specifieke situatie.

beslist met individuele afspraak:

Heb je PTSS of een andere diagnose voor een psychische aandoening? Of heb je traumatische ervaringen, ook zonder diagnose? Dan is het nodig dat de TRE provider met aandacht kan volgen hoe je lichaam reageert op de oefeningen en ook één op één met je kan oefenen de intensiteit te reguleren.

“ TRE een zelfhulp methode en alles is te vinden op internet. Misschien wel, maar ik ben ervan overtuigd dat de begeleiding zoals ik die krijg helpend of misschien zelfs noodzakelijk is om meer gevoel voor mijn grenzen te krijgen, de tijd te nemen en er écht voor te gaan. “
~ Gerard~