Workshop TRE®, Nervus Vagus oefeningen en de Polyvagaal Theorie voelen!

Wanneer

vrijdag 6 september 2024    
10.00 - 14.00

Waar

Ont-Moete
Eemdijk 79a , Eemdijk, Utrecht, 3754ND, midden Nederland

Soort workshop of cursus

 • Kom tot diepe rust met Tension Releasing Exercises.
 • Leer over de helende kracht van het zenuwstelsel, de Nervus Vagus.
 • Ontdek de Polyvagaal Theorie en voel het!

Ontrafel het Geheim van je Zenuwstelsel!

In ons drukke en veeleisende leven ervaren velen van ons stress in zowel ons lichaam als onze geest. Het wordt steeds moeilijker om echt tot rust te komen en we voelen ons constant opgejaagd. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten en het gevoel dat we niet weten hoe we alles kunnen volhouden. Gelukkig is er een weg naar diepe ontspanning waardoor je je weerstand en gezondheid versterkt: de Nervus Vagus!

 

NIETS VAAGS AAN DE NERVUS VAGUS

Tijdens de medisch begeleide workshop leer je van alles over de kracht van deze zenuw en hoe die te prikkelen voor meer rust in lichaam en geest. Je zult ontdekken hoe gemakkelijk je jezelf kunt reguleren met korte, eenvoudige Nervus Vagus prikkelende oefeningen die je altijd en overal kunt toepassen. Een van de methode die je gaat ervaren is Tension Releasing Exercises:

 

TRIL JE CHILL

Tension Releasing Exercises (TRE) is een zelfhulpmethode om dagelijkse stress, diepe spanning en trauma los te laten. TRE is gebaseerd op het natuurlijke vermogen van dieren om te trillen en te schudden na het ervaren van stressvolle gebeurtenissen. Deze reflex helpt dieren om opgebouwde spanning te ontladen en terug te keren naar een staat van ontspanning. Wij mensen bezitten ook dit mechanisme, maar we zijn het verleerd.

Trillen is helaas geassocieerd geraakt met zwakte, terwijl het juist onze kracht kan herstellen! Ik begeleid je in dit unieke proces rekening houdend met jouw persoonlijke mentale en fysieke gezondheid.

 

LEER WEER LUISTEREN NAAR HET FLUISTEREN VAN JE LICHAAM

Wat deze workshop uniek maakt, is dat je niet alleen diepe ontspanning gaat ervaren, maar ook proeft aan hoe je die kunt behouden. Je zult niet alleen de complexe werking van ons zenuwstelsel begrijpen, maar het ook echt voelen! Hoe reageert jouw lichaam fysiek, emotioneel en mentaal op stress? Deze inzichten zijn gebaseerd op de Polyvagaal Theorie, die de verborgen kracht van de rustgevende zenuw, de Nervus Vagus onthult en als rode draad door de workshop zal lopen!

Laat je inspireren door de dierrijke omgeving van Ontmoete, om je oeroude mechanismen van ontspanning te herontdekken, net zoals dieren zichzelf kalmeren en troosten!

 

 • Praktische informatie:

  Tijden 10:00- 14:00

  Je bent welkom vanaf 10:00 en we starten om 10:15 met kennismaking met elkaar, uitleg over de Polyvgaal Theorie, Nervus Vagus  en TRE®

  Daarna is het tijd om te voelen! Voelen welke stressrespons jij hebt en hoe je hier invloed op kan hebben.  Ik begeleid je in een sessie  TRE®  en laat je ervaren hoe diepe spanning veilig los te laten.

  Na een korte lunch pauze neem ik je op reis door je lijf en maak je kennis met de wonderen  van je zenuwstelsel middels een visualisatie. Aan het eind van de reis zal je ervaren hoe snel je lichaam de TRE weer oppakt!

  We eindigen rond 14:00,  diep ontspannen en met veel bruikbare tools om  thuis mee verder te gaan!

  Voel je vrij om nog even  na te praten en ervaringen te delen op het terrein van de boerderij. Het heeft knusse hoekjes en plekjes waar je rustig nog even kunt vertoeven bij aangenaam weer.  

  Investering: €125  (werkgevers zijn vaak gelegen te vergoeden of mogelijk heb je een eigen budget die je kan gebruiken. Voor bedrijven en ZZP-ers is het aftrekbaar)

  Dit is inclusief:

  • thee/ koffie, versnapering ( lunch zelf meenemen!)
  • info boekje TRE® ( David Berceli)
  • naslagwerk (oa. Stephen Porges)
  • werkbladen ( gebaseerd op D.Dana)
  • veel persoonlijke aandacht door max 10 deelnemers

  Locatie: Ont-moete Eemdijk 79A 3754 ND Eemdijk

  Gun jezelf een weg naar een optimaal gevoel van veiligheid, verbinding en gezondheid!

Locatie: Ont-moete Eemdijk 79A 3754 ND Eemdijk

Gun jezelf een weg naar een optimaal gevoel van veiligheid, verbinding en gezondheid!

info en aanmelden

Kaart wordt geladen...