Personal Details
Naam praktijk
Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en traumatherapie
Over mij
Mijn werk is een verrijking in mijn leven naast beeldende kunst maken, waar ik een grote vervulling in ervaar. Het maken van kunst helpt me om onbevangen, nieuwsgierig en verwonderd te zijn. In het creëren probeer ik het leven achter de vorm te ervaren en dit uit te drukken in de kunst.
Ik ben getrouwd, moeder van 4 kinderen en oma van 8 kleinkinderen. Familie zijn met elkaar is een dynamisch en leerzaam gebeuren. Ik ben betrokken bij wat er in mijn omgeving en in de wereld aan de hand is.
Ik bied TRE aan
voor mensen zonder specifieke klachten, bij stress, bij burn-out, bij psychisch trauma, indien gewenst met behandeltraject voor trauma
Opgeleid voor
Portofolio en expertise
Mijn basis-reguliere opleiding bestaat uit HBO Maatschappelijk Werk en de Voortgezette Agogische Beroepsopleiding met als specialisatie therapeutisch werken met kinderen en hun gezinnen.Tijdens de Sociale academie en de Voortgezette Agogische beroepsopleiding ben ik intensief betrokken geweest in het Padwerk (www.padwerk.nl), een spirituele en psychologische scholingsweg o.l.v. John Pierakos en Eva Broch. Hier ben ik Padwerkhelper en Core Energetica therapeut geworden. Acht jaar lang volgde ik een intensieve spirituele scholingsweg, waarin ik de kracht van samen leren en leven ervaren heb in sessies, trainingen, retraites/ intensives in binnen- en buitenland.

Hierna heb ik gekozen voor de ruim 4 jaar durende opleiding Bio-energetische analyse. Ik wilde me verder bekwamen in deze vorm van lichaamsgerichte psychotherapie, die erkenning kreeg in de reguliere hulpverlening. Als deelneemster van deze opleiding ontving ik naast het cursorische gedeelte van de opleiding, langdurige en intensieve leertherapie en supervisie. (www.bioenergetic-therapy.org)

Waarom heb ik gekozen voor lichaamsgerichte psychotherapie?
Wat me trof in deze manier van werken was het zoeken naar de samenhang en de aandacht voor zowel lichaam als geest.
Ik werd me bewust van de kracht en het zelfhelende vermogen van het lichaam, naast hoe psychische problematiek effect heeft op het lichaam. De eerlijkheid en directheid van wat het lichaam laat zien, sprak me aan en dit vond ik eenvoudig en mooi. Ik ben lid van de Stichting Beroepsbeoefenaren Lichaamsgerichte (Psycho)therapie (www.sblp.nl).

In november 2002 heb ik het eurocertificaat voor psychotherapie (ECP) behaald (www.nvecp.nl). Ik heb gewerkt in therapeutische gemeenschappen, in een crisiscentrum met verslaafden en binnen de vrouwenhulpverlening.
Mijn laatste beroepsmatige ontwikkelingen zijn gericht op een behandeling van psychisch trauma met de zeer effectieve behandelingswijze vanuit de Somatic Experiencing , deze manier van werken zegt dat trauma effect heeft op het lichaam, het brein en de psyche. Er wordt vanuit gegaan dat de traumaverschijnselen eerder biologisch dan psychologisch zijn en daarom het best op een lichaamsgerichte manier kunnen worden behandeld. Deze 3 jaar durende opleiding heb ik in 2014 afgerond.

In mijn praktijk heb ik naast de individuele therapie trainingen gegeven over “lichaamsgericht werken met trauma voor hulpverleners” . In opleidingen zoals de SPSO en de Hoge School over lichaamsgericht werken in de hulpverlening. In het bedrijfsleven, zoals OCE, Zinefix en de Farmaceutische industrie om meer oog te krijgen voor stress symptomen en hoe deze te verminderen en de geboden stof te implementeren in de eigen trainingen.
Samen met collega’s gaf ik proces gerichte groepen. Jarenlang deed ik dit samen met Jeanneke Kempen, Marianne Tolenaer en de vrouwen van Stichting Shakti, een multicultureel trainings- en therapiecentrum.
Samen met Stichting Shakti werkten we met vluchtelingen en mensen met een andere culturele achtergrond die geweld hebben meegemaakt. Een multiculturele samenleving is voor mij essentieel.
Ik heb samen met AnneMargriet Veldhorst, verhalenvertelster (https://annemargrietvertelt.nl), natuurbelevingsdagen georganiseerd, waarin ik mindfulness oefeningen gaf om de beleving in de natuur en onze verbondenheid ermee te verdiepen. Voor vrouwen organiseerden we ontspanningsweekends in een stiltegebied in Zuid Limburg.
Telefoon
0640590275