Persoonlijke Gegevens
Naam praktijk
Werk met Yoga, TRE® en grounding
Over mij
BOTTOM-UP leven? Ja, van beneden naar boven. Immers, in de natuur groeit ook alles vanuit de bodem omhoog. Wij, volwassenen, zijn gewend ons systeem top-down aan te sturen vanuit het brein, terwijl ons lichaam zoveel intelligenter is. Onze voetzolen, hart en buikbrein bevatten meer zenuwcellen dan ons hoofdbrein, dus gebruik je verstand en volg je lichaam! Bottom-up dus.

YOGA leert mij al meer dan 30 jaar dat aandacht brengen naar de onderste 4 chakra’s de basis vormt voor krachtige belichaming. Wil je graag leven vanuit je hart: als we werken aan de elementen aarde, water, vuur en lucht, die bij de basischakra’s horen, dan opent als vanzelf het compassievolle hart.
In mijn Werk met Yoga pas ik ook de medische kennis en ervaring toe, opgedaan als doktersassistente in een antroposofische huisartsenpraktijk.

TENSION RELEASING EXERCISES (TRE®) is een lichaamsgerichte zelfhulpmethode om op een veilige manier diepere spierspanning en het onderliggend zenuwstelsel te ontladen. De methode bestaat uit een serie fysieke oefeningen die het ontladingsmechanisme triggeren. Hierdoor kan vastgehouden spanning het lichaam verlaten en ontstaat er weer ruimte voor herstel, veerkracht en groei.
Hoewel TRE® van origine ontwikkeld is als therapie om trauma te doorstaan en te verwerken, is het in de laatste 25 jaar ook effectief bewezen bij mensen met chronische stress en spanning die meer welzijn willen ervaren.
Ik ben certified TRE® provider en lid van Stichting TRE® Nederland.

GROUNDING (of earthing) is bottom-up leven ten voeten uit! Op blote voeten lopen heeft zowel lichamelijke als mentale voordelen. Door contact te maken met de aarde neemt je lichaam vrije ionen op die werken als antioxidanten en die bevorderen onze gezondheid. Voordelen van aarding: verbeterde slaap, vermindering van ontstekingen, verbetering van weefsel- en celherstel, verbeterde bloedstroom en verbeterde elektrische activiteit in de hersenen. Bovendien wordt (blote)voetentraining geadviseerd bij aandoeningenen als doorgezakte voeten, hallux valgus, kalknagels en hamertenen.
Bij blootvoets lopen op de aarde komt ook endorfine vrij. Dit kan onze stemming verbeteren en psychische aandoeningen tegengaan. Door op blote voeten te lopen kom je weer in contact met de natuur, wat sowieso een gezonde impact heeft op mind & body.
Het heeft mij gebracht dat ik veel bewuster en vooral rustiger ben gaan lopen, mijn houding verbeterd is, nooit meer last heb van koude voeten en een hoop geld aan schoenen kopen bespaar!

Daarnaast laat ik mij inspireren en opladen door: plant based medicine, warmte/koude training, tennis, zeilen, moestuinieren, bushcraft, muziekoptredens en -festivals.

Ik heb praktijkruimte aan huis in Bussum en ik werk op lokatie.
Ik bied TRE aan
voor mensen zonder specifieke klachten, bij stress, bij stress, indien gewenst met stresscoaching, bij burn-out, bij burn-out, indien gewenst met burn-out-begeleiding, bij (stressgerelateerde) fysieke klachten, zonder overige behandeling van klachten, bij (stressgerelateerde) fysieke klachten, indien gewenst met overige behandeling van fysieke klachten, bij psychisch trauma, zonder verdere behandeling, in organisaties, aan huis
Opgeleid voor
TRE® Provider
Raja Yoga docent
Doktersassistente
Telefoon
+31623106719