Personal Details
Naam praktijk
Coaching Vitaal - TRE Praktijk
Over mij
Shake jezelf zen met TRE®. Alle stress en spanning uit je lijf!
Ik ben Irene Schaap – Warm, zacht en Zen brenger. Ik werk live in Nieuwkoop of Rotterdam voor zen zoekende vrouwen.

Voor vrouwen het verschil maken
Zo’n jaar of zeven geleden nam ik afscheid van werken in het bedrijfsleven en begon ik een nieuwe weg voor te bereiden. Ik wilde iets moois opbouwen om vrouwen te ondersteunen. Om voor vrouwen écht het verschil te maken, zodat ze vitaler in het leven staan. Dus ik leerde over functionele voeding en functioneel coachen. En kreeg een breder begrip over stress, emoties, slapen, spelen, gedrag, presteren, voeding, bewegen en gezondheid.

Werken met het onderbewustzijn
Ik nam van de modules over voeding en coachen mee, dat veel zich afspeelt in het onderbewustzijn. Hoe je vandaag in het leven staat heeft te maken met je persoonlijke geschiedenis. Je wordt gevormd door je ervaringen. De fijne en ook de minder fijne ervaringen. Dus certificeerde ik voor Allround Hypnosetherapeut en volgde in Nederland en België nog allerlei verdiepende hypnose technieken en -methoden… maar ik was daarmee nog niet klaar. Eerst ging ik mijn praktijkruimte geschikt maken en nam ik afscheid van mijn werk bij de gemeente Leiden. Toen nam ik de volgende stap…

Tension Releasing Exercises - TRE® is werken met het lichaam
Ik nam een nieuwe stap want er kwamen in de praktijk ook mensen met gespannen en overprikkelde lijven. Zij konden onvoldoende meegaan met de hypnosebehandeling. Ik zag dat er bij deze mensen eerst spanning uit moest om ruimte te maken voor volgende stappen. En vervolgens kwam Tension Releasing Exercises (TRE®) op mijn weg. Eerst omdat ik het persoonlijk goed kon gebruiken. TRE® zorgde ervoor dat mijn vastzittende en gespannen lijf weer ging stromen. Op spiritueel vlak bracht het mij ook de nodige verdieping. In november 2018 startte ik met de opleiding van TRE® Provider. Het coronavirus zorgde voor de nodige uitdagingen en vertragingen tijdens de opleiding. Gelukkig kon ik zelf veel spanningen ontladen met TRE® .

Voor wie het nodig heeft
Ik begeleidde tijdens mijn opleiding proefdeelnemers met TRE® lessen (individueel en groepen) en zag mooie resultaten. Nu vinden steeds meer vrouwen de weg naar mijn praktijk in Nieuwkoop en Rotterdam. Het voelt heel bevredigend om deze methode van Moeder Natuur te mogen uitdragen aan iedereen die de helende werking zo goed kan gebruiken.

Een mooie toekomst voor vrouwen met vastzittende lijven
Hoe ik de komende tien jaar voor mij zie? Ik zie vrouwen en zij komen naar mij toe om hun vastzittende gespannen lijven weer te ontspannen. Zij leren een natuurlijke methode om opgebouwde spanningen door stress en trauma te ontladen, zodat ze het als zelfzorgmiddel thuis gaan gebruiken. Ik zie een meer ontspannen toekomst voor al die vrouwen!

Warm, zacht en Zen brenger
Ontdek óók de natuurlijke methode van Moeder Natuur om zen in je leven terug te brengen! Bouw hiermee geestelijke en lichamelijke veerkracht op en verhoog je vitaliteit. Mijn skills als TRE Provider, hypnotherapeut en coach zet ik deskundig in voor vrouwen die het nodig hebben. Zoals vrouwen die controle houden over het onderdrukken van emoties en moeite hebben zich te uiten, waardoor je geblokkeerd raakt. Wil je hierna nog verder om bijvoorbeeld sterke rollen van de Criticus en de Perfectionist in je leven meer in balans te brengen? Daarvoor ben je ook van harte welkom in mijn praktijk. 

Met hartelijke groet,
Irene Schaap

  
Ik bied TRE aan
voor mensen zonder specifieke klachten, bij stress, bij stress, indien gewenst met stresscoaching, bij burn-out, bij (stressgerelateerde) fysieke klachten, zonder overige behandeling van klachten, bij psychisch trauma, zonder verdere behandeling, in organisaties
Opgeleid voor
Voor een overzicht van mijn opleidingen verwijs ik naar mijn website:
https://www.coachingvitaal.nl/over-irene/certificaten
E-mail
mail@coachingvitaal.nl
Telefoon
0642489223