Personal Details
Naam praktijk
Praktijk voor Psychologie Starke
Over mij
Ik ben Marensia Starke en werkzaam in een vrijgevestigde praktijk als GZ psycholoog. Ik ben cognitief gedragstherapeut en EMDR practitioner voor kind/jeugd en volwassenen.

Enkele jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met TRE. Ik zag een advertentie met de volgende tekst: heeft u lage rugklachten, slaapt u slecht, voelt u zich gespannen en gejaagd? Ik kon al deze vragen volmondig met 'ja' beantwoorden en besloot me op te geven. Na de eerste groepssessie sliep ik die nacht zo goed! Omdat ik niet zo gewend was om met mijn lijf te werken heb ik nadien nog enkele individuele sessies geboekt. Naarmate ik vaker TRE deed, raakte ik meer vertrouwd met mijn lijf wat een positief effect had op mijn spanningsgevoel, belichaming en nachtrust.

Ik werk veel met getraumatiseerde mensen en deze mensen knappen vaak op van EMDR of imaginaire exposure. Hoewel zij emotioneel opknapten, beter gingen slapen, herbelevingen verdwenen, etc. bleven vaak fysieke klachten of ervoeren zij een soort afsplitsing van lijf en hoofd. Ook kwam steeds meer aandacht binnen mijn vakgebied voor lichaamsgericht werken. Met TRE denk ik hier op in te kunnen steken. Het is geen therapie, maar een zelfhulpmethode. Het is laagdrempelig en een mooie manier om het lichaam weer in evenwicht te brengen en hiervoor gebruik te kunnen maken van een mechanisme wat we van nature hebben! De missing link dus bij het traumawerk wat ik doe/deed!
Ik bied TRE aan
voor mensen zonder specifieke klachten, bij stress, bij burn-out, bij (stressgerelateerde) fysieke klachten, zonder overige behandeling van klachten, bij psychisch trauma, indien gewenst met behandeltraject voor trauma
Opgeleid voor
Orthopedagogiek
GZ psycholoog
TRE opleiding
Telefoon
06-39833638