Home » Over ons » Bestuur » Daan Timmers

Daan Timmers

Daan is TRE® provider en TRE® certificatie Trainer: ze leidt mensen op om TRE® provider te worden. Daan is eigenaar van Yoga Lab en grondlegger van de Psoasworkshop® waarin ze herstellende beweging, alignment en TRE combineert. Ze is gespecialiseerd in Restorative Exercise, therapie en natuurlijk bewegen. Momenteel verbreedt ze haar specialisatie met Bushcraft om niet alleen via het lichaam maar ook via natuur verbinding te ervaren.

‘Voor yoga is veel aandacht nodig, het is een lang proces. Dat is fijn, maar ik vroeg me af of er een makkelijkere manier was om te ontspannen na spanning, stress of traumatische ervaringen. Die manier bleek te bestaan. TRE geeft de regie voor ontspanning terug aan je lijf, en dat is prachtig’.

‘Ik ervaar mijn lichaam als een antenne; hoe ik me tussen mijn oren voel, uit zich vaak fysiek in mijn houding. Van die verbinding tussen mentaal en fysiek maak ik graag gebruik. Als ik lang gewerkt heb aan de computer bijvoorbeeld, ga ik daarna even op een yogastripje liggen of hang aan een rekstok zodat ik me uitgelijnd voel voordat ik ga slapen. En om te ontspannen doe ik dan TRE. Ik waak er voor om stress en zorgen mee naar bed te nemen. Wat het me oplevert is dat ik middenin mijn leven sta, in plaats van erachteraan te lopen.’