Home » Dr. David Berceli, de grondlegger van TRE

Dr. David Berceli, de grondlegger van TRE

David Berceli, Ph.D. is internationaal expert op het gebied van trauma interventie en conflictresolutie. Hij is de grondlegger van Tension & Trauma Release Exercises (TRE®). Deze revolutionaire techniek is ontworpen om de diepe spanning in het lichaam te verminderen die is ontstaan ​​door traumatische ervaringen of chronische stress. Hij is ook de energieke en creatieve oprichter en CEO van Trauma Recovery Services in de VS.

Internationale ervaring

David heeft gedurende twee decennia in negen landen gewoond en gewerkt, waar hij workshops traumahulp gaf en herstelprogramma’s ontwierp voor internationale organisaties over de hele wereld. Hij heeft gewoond en gewerkt in Israël/Palestina, Soedan, Oeganda, Kenia, Jemen, Egypte en Libanon.

David is uniek omdat hij naast een solide academische achtergrond ook een ervaringsgerichte basis heeft in psychotherapie en therapeutisch lichaamswerk. Hij integreert beiden vakgebieden met een scherp begrip van de verstrengelde dynamiek van religie en etnische gebruiken.

Het is deze combinatie die hem in staat stelt om unieke en specifieke methodes en workshops te ontwikkelen die mensen uit alle delen van de wereld in staat stellen om persoonlijk letsel te boven te komen en hun leven weer op te pakken. TRE heeft zich ook bewezen als grote steun in genezing en verzoening tussen verschillende groepen te bewerkstelligen.

 

Uitleg van Dr David Berceli over TRE:

 

De werking van neurogene tremoren in het TRE proces:

 

De ontwikkeling van veerkracht versus kracht en uithoudingsvermogen: