Home » contact » Bestuur » Marc Doomernik

Marc Doomernik

Marc is de voorzitter van Stichting TRE Nederland. Daarnaast is hij TRE® Provider en leidt hij als TRE® Certification Trainer mensen op in TRE® . Hij deed eerder opleidingen in NLP, systemisch werken (familie-, organisatie- en structuuropstellingen), oplossingsgericht werken, coaching, PMA (Progressive Mental Alignment) en Shiatsu. Marc heeft tevens de opleidingen MBK en PSBK gedaan. Momenteel is hij bezig met de opleiding Cranio Sacraal Therapie. Naast TRE® is hij met name actief als communicatie- en leiderschapstrainer in organisaties.

‘Zolang het lichaam teveel stress en spanning ervaart is het bijna onmogelijk om cognitief iets aan- of af te leren. Dat is ook precies de reden waarom veel gedrags- en vaardigheidstrainingen (en rollenspellen) nauwelijks iets opleveren. Cruciale ‘denkfout’ is dat we ‘denken’ alles met het hoofd op te kunnen lossen. De ratio creëert juist vaak de ellende.
In de basis is het belangrijk dat het lichaam eerst weer voldoende veiligheid gaat ervaren. Op deze wijze kan het lichaam zich weer ontspannen en schiet het niet automatisch in de stress (vlucht-, vecht- of verlammingsdynamieken). Aandacht besteden aan ‘de binnenkant’ en stilstaan bij onbewuste patronen en dynamieken zijn de sleutel voor verandering. En dat is ook precies de ingang die TRE® biedt; het lichaam is de ingang om weer te leren ontspannen.
Pijn, verdriet, frustratie, onzekerheid, stress en spanning wordt door TRE® sterk gereduceerd zónder naar de inhoud te hoeven gaan. De verhalen en woorden creëren opnieuw het drama en trauma (Michael Brown, Presence Proces). Bij TRE® hoeven we het verhaal niet te weten. In de basis blijft het lichaam dus al rustiger. Dat is al winst bij de start van een sessie.’